Bezbednost dece na internetu

Kao nastavnik informatike i član udruženja UPIS (Udruženje profesora informatike Srbije)  uspešno sam učestvovao na prvom javnom konkursu na realizaciju projekta Bezbednosti dece na interentu. Program će unaprediti znanje i spremnost dece školskog uzrasta da se pripreme i zaštite od neželjenog sadržaja na internetu, kroz realizaciju sajta, informisanja, moodle lekcija i testa.

Državna sekretarka Tatjana Matić, uručila je 27.9.2013. ugovore u Palati Srbije dobitnicima Prvog javnog konkursa za dodelu sredstava programa u oblasti razvoja informacionog društva.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija podržalo je 38 predloga programa od 125 udruženja, fondacija i zadužbina, koji su se na konkurs prijavili u okviru pet predloženih tema: Takmičenja u oblastima računarstva i informatike, matematike i fizike, Bezbednost dece na internetu, Digitalizacija kulturne baštine, Nastava u digitalnim kabinetima i Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono komunikacionih tehnologija.

Tatjana Matić, državna sekretarka čestitala je najbolje ocenjenim programima i izrazila nadu da će se njihovom realizacijom znatno podići kvalitet života svih građana u Srbiji.

MTT grupnaOrganizacije koje su dobile sredstva iz budžeta Republike Srbije realizovaće svoje programe u narednih devet meseci od potpisivanja ugovora, a Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija će pratiti tok njihove realizacije.

preuzeto sa sajta www.mtt.gov.rs

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s