Додела награда „Обновите своју енергију“ у Француском институту.

У четвртак, 11. септембра 2014. године, у Француском институту у Београду уприличена је додела награда и признања за учешће на конкурсу „Обновите своју енергију“ у оквиру конкурса „Руке у тесту ЛАМАП 2014“. Част отварања изложбе и доделе награда припала је Виржини Манфрони, аташеу за универзитетску и научну сарадњу Француске амбасаде и Француског института у Србији, Стевану Јокићу, руководиоцу пројеката „Руке у тесту“ и Цхарлене Јоуве (Шарлен Жув), координаторки пројеката при Универзитету у Београду.

DSCN2281

Циљ овог конкурса је да децу и адолесценте подстакне на размишљање на тему енергије, као и на наше понашање у односу на њену употребу у свакодневном животу. Француски институт доделио је по један микроскоп са УСБ улазом, као награду за изабране школе и награде за учеснике конкурса. Установе које су учествовале на конкурсу добиле су диплому и награду за учешће која се састоји од књига које су део програма „Рука у тесту“, а које поклањају издавачка кућа Просветни преглед, пројекат „Рука у тесту” и Француски институт у Србији.

Награђене радове наше школе креирали су у три категорије ученици и ментори:
Биодизел: Богољуб Терзин, Катарина Стари, Дејан Волаш, Милан Степанов, Нина Ромаков, Никола Дивковић и Марија Стокић, ментор Лела Станчић
Ветрогенератор: Јован Пејић, ментор Маја Дувњак
Сушара: Немања Шћепић, ментор Душан Радин
Милорад Карановић комуникација за Институтом

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s