Нојман такмичење 2017.

На одржаном 13. међународном такмичењу „Нојман – информатичко такмичење у потрази за таленатима” за основне и средње школе, које се одржава у Мађарској у граду Сексарду 30. и 31. марта 2017. учествовали су ђаци из Мађарске, Трансилваније, Словачке и Војводине. У финалу такмичења велики број ученика са својим радовима такмичио се у неколико категорија.
Сара Замуровић освојила је треће место са едукативним сајтом http://saraucimozajedno.weebly.com/ на којем поставља начине решавања задатака из математике путем видеа као и забавну страну њене личности, како научити математику уз појашњења која лако могу да усвоје њени вршњаци. Сара је унапредила сајт од такмичења у Сенти, идеју је добила када су је другари замолили да им помогне да и они заволе и науче математику на лак и забаван начин.
Андреј Михајлов са својом игрицом АМГ3Д у финалу у Мађарској долази у прилику да се представи десеточланом жирију на такмичењу, где својим наступом, самоувереношћу и квалитетом игрице односи победу уз овације присутних, а интересантно осмишљена презентација је одушевила и судије.
Андрејева Игра рађена је у програму „Unity 5” као 3Д аркадна игра кроз коју савладавањем нивоа прелазите на следећи. Андрејев наступ оставио је добар утисак на све присутне. Занимљив детаљ се одиграо на проглашењу победника, наиме Андреј на једном од слајдова помиње „Када сакупим новац купио бих VR држач како бих наставио са развијањем игре у окружењу виртулене реалности“.
На додели награда председник жирија наводи да су водили рачуна око типа награде коју додељују такмичарима, тако да је Андреј као награду поред дипломе добио и ВР држач. Ово је други пут да Андреј осваја прво место на овом интересантном такмичењу које све више добија на популарности јер потстиче ученике да развијају своје идеје у различитим областима: игрица, веб програмирања, израде хардвера и дигиталних уметности.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

 

Postavi komentar